HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Vezetéknév
Keresztnév
E-mail


Kezdőoldal > Szauna, infraszauna

Szauna, infraszauna 


Szauna, infraszauna, kombiszauna, gőzkabin


A szaunázás a wellness világ alapja. A wellness személyre szabott egészségmegőrző programok összessége, illetve bizonyos esetben gyógymódok, gyógykezelések együttes alkalmazása, mely jótékony hatással van testünre, lelkünkre.

A szaunák jelentik a wellness érzés alapját. Egy 40-90 fokra felfűtött fa kabinról van szó, mely általában 3-12 személyes.

A magas hőmérséklethez magas páratartalom párosul, (esetleg illatanyaggal), és ez jótékony hatással van bőrünkre, vérkerésünkre, és lelki állapotunkra is.


Szeretné otthonában élvezni a szauna adta előnyöket ?

VAN RÁ LEHETŐSÉG !

Cégünk bármilyen szauna, infraszauna, kombiszauna, sókabin, gőzkabin megépítésében segítségére tud lenni kezdve a kiválasztástól a megépítésig, és Önnek már csak az a dolga, hogy élvezze az általunk megépített élményhelyiséget !

A megfelelő szauna kiválasztásában kérje kollégánk segítségét !


Információk a szaunázásról:


Hogyan szaunázzunk?

Ha Ön tökéletesen ki akarja használni a szaunázás összes jótékony hatását, kérjük, tartsa be az alábbiakat!  A szaunázás megkezdése előtt ajánlott az alapos zuhanyozás. Állítsuk be a kívánt hőmérsékletet, amely lehet 50°C és 110°C között. Az általánosan használt és legkellemesebb a 70-90°C-os hőmérséklet. Maradjunk a szaunában addig, amíg azt közérzetünk elfogadja, majd lépjünk ki és hideg vízben mártózzunk meg, vagy zuhanyozzunk le. Ezt többször is megismételhetjük. A szaunát lehet szárazon és nedvesen is használni, ha nedvesen akarjuk élvezni, akkor a kályha felforrósodott köveit a dézsánkban előre bekészített vízzel fakanál segítségével locsolhatjuk.

Vigyázat! A locsolás nyomán felcsapó gőz veszélyes, könnyen leforrázhat bennünket, ezért egyszerre kis mennyiséget öntsünk a kövekre, és mindig a fakanál végét fogjuk!  A szaunázást kellemesebbé teszi, ha a nedves levegőbe illatok vegyülnek.
Figyelem! Csak egy módon tegyük, a dézsa vizébe keverjük el az illatokat, és ezt öntsük óvatosan a kövekre. Ha úgy érezzük, tökéletesen felfrissültünk, megnyugodtunk, fejezzük be a szaunázást azzal, hogy egy kellemes szobában pihenünk néhány percet, időt hagyva testünknek a normális testhőmérséklet visszanyerésére, és bőrünknek a pólusok összehúzódására.

Tervezési segédlet

A szauna nagyságát a kényelmes, ülőhelyzetben együtt szaunázók maximális számával szokás meghatározni.

A szauna akkor gazdaságos ha:
  • családi házban, lakásban 3 - 5 fős
  • közösségi szaunák esetén (szálloda, uszoda) 8 - 12 fős
  • Nagyobb helyigény esetén érdemesebb két szaunát létesíteni.


Szauna építéséhez a következő műszaki feltételek előzetes kialakítása szükséges:
  • A szauna helyén hidegpadló burkolat. A takarítás megkönnyítéséhez érdemes padlóösszefolyót kialakítani.
  • Vakolt oldalfal. (simítás, ill. burkolat nem szükséges)
  • A helyiség belmagassága minimum 2,15 m.
  • A szaunában a szellőztetés gravitációs. Ha a szaunát befogadó helyiség légtere kicsi, vagy nincs rajta ablak, úgy biztosítani kell a szaunából kiáramló használt levegő elvezetését (falba épített szellőzőrács).


A szaunák felfűtését elektromos szaunakályhák biztosítják, melyek teljesítménye 3 - 22 kW - ig terjedhet. A szükséges teljesítmény meghatározása a 0,8 - 1,2 kW/m3 tapasztalati számmal történik. A szauna felett az oldalfalon a következő elektromos csatlakozási lehetőséget szükséges kiépíteni, réz vezeték felhasználásával.
Azonnali üzenetküldő
Az Ön neve:
Az ön e-mail címe:
Az Ön telefonszáma (ajánlott):
Egyéb szöveges leírás a termékekről:
 
Kép frissítése
Biztonsági kód: