HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Vezetéknév
Keresztnév
E-mail


Kezdőoldal > Medencetakarás

Medencetakarás, medence takarások 


A medencetakarás fontos kelléke a meglévő medencénknek - legyen szó beltéri, vagy kültéri elhelyezésről.

Meg kell különböztetnünk a medence takarásokat, és a medence fedéseket.

A medence takarások esetén a víz felszínén úszó (vagy a felett közvetlenül elhelyezett ) valamilyen féle takaróról van szó, mely lehet motoros, vagy kézi működtetésű.

A medence fedések általában félmagas, vagy magas kivitelű fix, vagy mozgatható építmények, tehát egy könnyű szerkezetes felépítményről van szó. Ezekről bővebben a medencefedések menűpontunk alatt olvashat.


A medence takarások lényege, hogy beltéri medencék esetén nagymértékben csökkentik a vízpárolgást, és ezáltal védik épületünk szerkezetét.


Kültéri medencék esetében segítenek a medence tisztán tartásában (megvéd a medencébe hulló szennyeződések egy részétől), segítenek a medence vizének felfűtésében, és a vizünk hőmérsékletének megtartásában is. Egy takarás akár 3-6 fokkal is emelheti medencénk hőmérsékletét !

A medence takarások egyik további fontos szerepe a biztonság! Gondoljunk itt az úszni még nem tudó gyermekekre, valamint háziállatokra.  Tehát a medencetakarók között vannak olyan típusok, melyek biztonsági medencetakarók,  és alkalmasak a vízfelületre lépő, vízbe eső gyermekek, állatok fulladás elleni védelmére. A későbbiekben lesz szó ezen típusokról.


Az alábbi típusok közül választhat, ha medence takarásban gondolkodik:


1. Buborékfóliás medencetakaró
 

buborékfóliás medencetakarás buborékos medence takarás

A legyegyszerűbb, legolcsóbb medencetakarás, ami egy 300 mikron vastag légbuborékos műanyag fóliát jelent, melyhez egy fix,  vagy eltolható kézi csörlős feltekerő szerkezetet adunk.  Nagymértékben segít a medence vizének felfűtésében és a hőntartásában, de biztonsági célra NEM alkalmas.  Kedvező ára, azonnali használhatósága miatt a legnépszerűbb medencetakaró.
Egy komplett buborékos medencetakarás ára fóliával, kézi csörlőszerkezettel együtt: 70-200.000 Ft áron rendelhető függően a medence méretétől.


2. Redőnyös medencetakaró

redőnyös medencetakarás 

A választható redőnyös medencetakarások szerkezeti megoldásait ezen a videón tekintheti meg:A redőnyős medencetakarás már motoros működtetésű. Igényes kivitele, komfortos motoros működtetése, és széles színválasztéka optimális megoldást nyújt a komfortot kedvelő medencetulajdonosok részére. A feltekert redőnyt egy  takaróházban helyezhetjük el a medence valamely végében, akár a víz alatt, hiszen számos kivitel közül választhatunk.
Családi házak, panziók által kedvelt medence lefedési módozata, mely kényelmes működtetést tesz lehetővé.
Biztonsági célra e típus szintén NEM alkalmas !


3. Biztonsági redőnyös takaróE redőnyös takarások a párolgás és hővédelem mellett már alkalmasak arra, hogy a vízfelületre lépő gyermek, állat, felnőtt ember ne essen a medence vizébe - ezáltal elkerülve a szörnyű balesetet, és a nemkívánatos vízbe fulladást.
Többféle technológia áll rendelkezésre a kialakítást nézve. Leggyakrabban a medence oldalán lévő peremben futó redőnytakaró adja a biztonság alapját, hiszen ha terhelés éri e redőnytakarót, akkor az maximum néhány centimétert  süllyed le -amennyit a perem enged, és ezzel meggátolja a redőny süllyedését.  Motoros mozgatása, megbízhatósága, igényes kialakítása, valamint magasfokú védelmi szolgáltatásai adják értékét e medencetakarásnak. Ezért egy kisebb autó árát jelentő költsége áll szemben, de azt kell hogy mondjuk, megéri...
4. Fóliás biztonsági medence takaró

Hasonlóan a redőnyös biztonsági medencetakaróhoz  - a fóliás biztonsági medencetakaró is azt a célt hivatott szolgálni, hogy a medence felületére lépő akár felnőtt embert is megvédi a medence vizébe eséstől.
Cégünk egy spanyol típust forgalmaz. A gyár úgy reklámozza a termékét, hogy gyermekeket, kutyát, macskát  küldött  egyszerre a behúzott medencetakaró felületére.  Kibírta...!    :)   Jó szívvel tudjuk ajánlani ezt a terméket is, hiszen megbízható minőségi szerkezetről van szó !